Shiatsu tasa­painottaa kehon häiriö­tiloja
ja lisää vireyttä

Mitä on Shiatsu?

Shiatsu on japanilainen hierontamenetelmä, joka perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Se on kehittynyt tiettävästi kiinalaisesta amma-hieronnasta. Sana Shiatsu on japanin kieltä ja tarkoittaa sananmukaisesti sormilla, peukalolla painamista.

Shiatsussa painellaan ja hierotaan kehon energiakanavia (meridiaaneja), sekä niillä sijaitsevia akupisteitä eli värähtelijöitä. Lisäksi hoitoon kuuluu erilaisia vetoja ja venytyksiä. Shiatsuterapeutti käyttää kämmeniä, peukaloita, rystysiä, kyynärpäitä ja kyynärvarsia sekä jopa polvia ja jalkojaan painellessaan energiakanavia.

Hoidon tavoitteena on sisäisten häiriötilojen korjaaminen, terveyden kohottaminen ja ylläpitäminen sekä terveysongelmien hoitaminen.

Shiatsussa sairauden ajatellaan johtuvan osaksi tukkeutuneesta tai epätasapainossa olevasta energiasta eli elämänvoimasta. Shiatsuterapeutti elvyttää Qi-eli elämän energian virtausta kehossa niin, että keho alkaa itse korjata epätasapainoa. Hoito vaikuttaa ihmiseen fyysisellä, psyykkisellä ja henkisellä tasolla.

Shiatsulla hoidetaan mm. stressiä, hartia- ja niskajännityksiä, unettomuutta, päänsärkyä, migreeniä, selkä- ym. kipuja, ruoansulatus- ja virtsatievaivoja.

Elinvoimaa virtaavasta energiasta

Shiatsu on hyvin tasapainottava hoitomuoto. Ei tarvitse olla sairas hyötyäkseen hoidosta. Hyvän vaikutuksen huomaa vireyden ja elinvoiman palautumisena, verenkierron elpymisenä ja ylipäätään hyvinvoinnin lisääntymisenä.

Kun energiavirtaus on epätasapainossa, ihminen alkaa oireilla. Energian kulku voi olla jossain kehon alueella tai energiakanavassa esim. salpautunut. Hyvä terveys edellyttää Qi-energian tasapainoista ja vapaata virtausta. Säännöllinen Shiatsu-hoito voi vahvistaa ja auttaa kehoa auttamaan itse itseään.

Shiatsu-hoitotila-Hameenlinnassa-Hieronta-Santelipuu

Hoito tehdään lattialla pehmeällä hoitoalustalla, eli futonilla. Hoidettavalla on yllään joustava pitkähihainen ja pitkälahkeinen asu. Hoidon aikana käytetään peittoja ja tyynyjä tekemään asiakkaan olo mukavaksi. Hoito kestää noin 1,5 tuntia. On suositeltavaa, että hoidettava ei ole juuri ennen hoitoa syönyt raskasta ateriaa.

Ethän tule hoitoon sairaana. Jos sinulla on vakava sairaus, kysy lääkäriltäsi mielipidettä hoidon sopivuudesta. Lue kontraindikaatioista tästä.

Avaa Whatsapp tästä
Hei, ota yhteyttä Whatsappilla. T. Sami Immonen